Стаття варта уваги?
Поділіться з друзями!

UNITE ВІТАЄ ЗАПУСК НАВЧАННЯ ФАХІВЦІВ ДОРОЖНЬОЇ ГАЛУЗІ

Наприкінці року ДП “ДерждорНДІ” здійснило важливий крок в бік розвитку ринку кваліфікованого контролю якості будівництва доріг: був даний старт навчальним програмам підвищення кваліфікації інженерів з технічного нагляду та інженерів-консультантів, спеціалізованих за напрямком будівництва автомобільних доріг. В умовах інтенсивного “Великого будівництва” доріг виник підвищений попит на його фахове забезпечення на фоні дефіциту сертифікованих спеціалістів. Так, за даними порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, наразі реєстр атестованих інженерів-консультантів містить всього 213 записи. Це загальна кількість, до якої входять також анульовані сертифікати. Враховуючи те, що перелік включає фахівців залучених до всіх видів будівельних робіт та до того ж передбачає їх ранжування на 4 категорії відповідно до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, стає очевидною необхідність інтенсивної підготовки кадрів для потреб дорожньої галузі.

Асоціація вітає запуск навчальних програм. Наразі сфера сертифікації ДП “ДерждорНДІ” охоплює найпростішу категорію інженера-консультанта, який може виконувати завдання тільки під керівництвом інженера-консультанта більш високої кваліфікації. Тому наступними рекомендованими кроками для насичення ринку потрібними фахівцями можуть бути:

– розширення сфери сертифікації ДП “ДерждорНДІ” для підтвердження кваліфікації спеціалістів всіх вже передбачених чинним законодавством категорій;

– розробка професійних стандартів для закріплення спеціалізованих кваліфікаційних вимог до фахівців дорожньої галузі, зокрема інженерів-консультантів.

Останні публікації

Ініціюємо діалог з владою про вилучення бензовозів

Читати далі

Старт фахової дискусії про вдосконалення методики ціноутворення