Стаття варта уваги?
Поділіться з друзями!

ГАЛУЗЬ ОТРИМАЛА НОВЕ ДЖЕРЕЛО ПОПОВНЕННЯ СЕРТИФІКОВАНИМИ ФАХІВЦЯМИ

Наповнення ринку дорожньо-будівельних робіт кваліфікованими фахівцями – давня незадоволена потреба галузі. Дефіцит сертифікованих спеціалістів виник ще в довоєнні часи. А в умовах поточних оперативних ремонтів та майбутньої повоєнної відбудови країни ситуація загострюється.

Для вирішення цієї проблеми наприкінці 2021 року в ДП “ДерждорНДІ” стартували програми та в 2022 році відбулось навчання з підвищення кваліфікації інженерів з технічного нагляду та інженерів-консультантів, спеціалізованих за напрямком будівництва автомобільних доріг. Але одного навчання для виконання робіт недостатньо – потрібно пройти сертифікацію.

Після останньої масштабної реформи сферу будівництва суттєво цифровізували. Покращення зазнали і кваліфікаційні сертифікати. Тепер паперові документи замінили записом в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва. Проте функціонал для внесення в систему записів про видані органами із сертифікації персоналу сертифікати створили лише в листопаді. В той же момент до системи внесли відомості про перших випускників навчальних програм  ДП “ДерждорНДІ”.

UNITE вітає фахівців із новими можливостями. Більше фахівців кваліфікованих та продуктивних для галузі – швидше відновлення для країни.

Останні публікації

Ініціюємо діалог з владою про вилучення бензовозів

Читати далі

Старт фахової дискусії про вдосконалення методики ціноутворення